Čokoládovo vanilkové bábovičky
Když zadáte do vyhledávače bábovka, načte se milion receptů. V podstatě jsou všechny téměř stejné. Základní suroviny jako cukr, mouka, vejce obsahuje snad každý recept. Ale vždy si můžete recepty upravit dle sebe. Můžete přidat tvaroh, jablka, ořechy, čokoládu... Já dnes zvolila takovou tu klasiku s přidáním mandlí a kousků čokolády. Na talíři ozdobenou datlovým sirupem a krémem, který mi zůstal z pečení dortu. Tak třeba se vám recept zalíbí a především zachutná.
Suroviny:
2 vejce
150 g třtinového cukru
50 ml horké vody
šťáva z půlky citronu
půlka vanilkového lusku
10 ml olej
1 lžička prášku do pečiva
140 g hladké mouky
lžíce kakaa
mandle, kousky čokolády
Postup:
Uděláme si sníh z bílků se špetkou soli. Žloutky s cukrem vyšleháme a poté k nim přidáme horkou vodu, šťávu z citronu a semínka z vanilkového lusku. Zašleháme a přilejeme olej. Do mísy posejeme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně přimícháme bílky. Půlku těsta si odděláme a přidáme kakao. Pokud bude těsto moc husté, přilejte lehce horké vody.
Naplníme formičky, já přidala ještě kousky čokolády a mandle. Dáváme do trouby na 160 stupňů a pečeme. Vyndáme když jsou hotové, zkusíme špejlí. Pocukrujeme a můžeme je všechny sníst.
Suroviny:
2 vejce
150 g třtinového cukru
50 ml horké vody
šťáva z půlky citronu
půlka vanilkového lusku
10 ml olej
1 lžička prášku do pečiva
140 g hladké mouky
lžíce kakaa
mandle, kousky čokolády
Postup:
Uděláme si sníh z bílků se špetkou soli. Žloutky s cukrem vyšleháme a poté k nim přidáme horkou vodu, šťávu z citronu a semínka z vanilkového lusku. Zašleháme a přilejeme olej. Do mísy posejeme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně přimícháme bílky. Půlku těsta si odděláme a přidáme kakao. Pokud bude těsto moc husté, přilejte lehce horké vody.
Naplníme formičky, já přidala ještě kousky čokolády a mandle. Dáváme do trouby na 160 stupňů a pečeme. Vyndáme když jsou hotové, zkusíme špejlí. Pocukrujeme a můžeme je všechny sníst.