uSuroviny:
Obyčejná olejová bábovka je přece nejlepší! Díky oleji a mléku není suchá a navíc vydrží i několik dní být stále tak chutná. Zkuste si ji vylepšit dle vlastní chuti přidáním oříšků, různého ovoce nebo třeba čokolády, hned bude chuť zase o kus lepší. Vejce vyšleháme s oběma cukry do světlé pěny. Přidáme olej s mlékem a promícháme. Do této směsi postupně na třikrát přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. V bábovce jsou skvělé maliny, tak si jich tam trochu taky přijdejte. A kdo má rád (stejně jako my) i kakaovou část, můžete do části přisypat trochu kakaa. Formu na bábovku nezapomeňte vymazat olejem a vysypat hrubou moukou nebo třeba kokosem. Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 45 minut. Že je hotová poznáme po zapíchnutí špejle a vytažení čisté. Hotovou bábovku můžeme polít třeba čokoládou. Dobrou chuť! Bábovku jsem pekla v nádherné nové formě Nordic Wave, kterou jsem dostala od firmy Denis Henry. Odkaz na tyto krásné a super formy https://www.denishenry.cz/formy-na-babovky/ (výběr mají opravdu velký). Bábovka se v ní upekla krásně, nebyla vysušená a ani na povrchu připálená. Navíc jsou tyto formy vyrobeny z hliníku, takže jsou sice těžší, ale krásně rozvádí rovnoměrně teplo. A když si formu vystavíte na nějaké hezké místo v kuchyni, tak vám ji bude určitě každý jen tiše závidět :))
0 Comments
|
|