S láskou v kuchyni
  • Domů
  • Recepty
    • Medvědí česnek
    • Polévky >
      • Polévka z pečené mrkve, petržele a česneku
      • Z pečeného květáku
      • Z červené čočky
    • Hlavní jídla >
      • Pizza
      • Burger s trhaným masem, jablečným pyré a koriandrem
      • Thai Frite Rice
      • Pikantní burger s červenou řepou
      • Čerstvé krevety
      • Burgery
      • Bramborové knedlíky s uzeným
      • Zapečená červená řepa
      • Lassagne
    • Vytvoř si sám >
      • Tomat z pečených rajčat
      • Sladká chilli omáčka
      • Sušená rajčata
      • Domácí těstoviny
      • Domácí chleba
      • Domácí housky
      • Nakládaný hermelín
    • Sladké dobroty >
      • Bábovka
      • Tvarohové knedlíky s jahodami
      • Jablečný nepečený dort
      • Čokoládovo vanilkové bábovičky
      • Nepečený čokoládový koláč
      • Rychlá třešňová bublanina
      • Mrkvové cupcake
    • Slané dobroty >
      • Cibulový quiche
  • Recenze
    • Kde se dobře najíst v Brně
    • Madeira
    • Lisabon
    • HamHam.cz
    • Druhá návštěva v Bylinky.cz
    • Návštěva Grand Cru
    • Restaurant day Zlín listopad 2016
    • Kde se dobře najíst v Praze
    • Sushi ve Slunečnici
    • Bylinky.cz
    • Garden Food Festival Zlín 2016
    • Burgerfest Napajedla
    • Garden Food Festival Olomouc 2016
    • Fresh Food Festival Brno 2016
    • Kam na pořádný Burger ve Zlíně
    • Šmakujto box
    • Kam zajít v Praze
    • Italy Trip
    • Špilberk Food Festival
    • Indie, cesta za dobrým jídlem
  • Kontakt

Bramborové knedlíky se zelím a uzeným


Tuhle dobrotu musíte zkusit!

Bramborové knedlíky s uzeným a se zelím

3/20/2015

1 Comment

 
Picture
Suroviny:

  • 400 g uzeného masa
  • 3 cibule
  • sádlo
  • 750 g oloupaných vychladlých brambor
  • 250 g hrubé mouky
  • 100 g krupičky
  • 1 vejce
  • sůl
  • červené a bílé zelí sterilované (stačí samozřejmě jeden typ)


Picture
Nejlepší je si nejprve udělat zelí. Já tentokrát dělala jak bílé, tak červené.
Bílé zelí propláchněte vodou, dejte do hrnce, osolte, přidejte drcený kmín a vařte na mírném ohni do změknutí. Na vedlejší pánvi si osmažte na sádle (oleji) cibulku a tu pak přidejte k zelí a promíchejte. Pokud máte rádi sladší, přidejte cukr. Nakonec nastrouhejte jednu střední syrovou bramboru a zahustěte jí bílé zelí. Chvíli ještě povařte.

Na červené zelí, opět zelí propláchnete, v hrnci si osmahnete cibulku (nejlépe červenou) a k ní přidáte zelí, sůl a vaříte. Nakonec můžete opět dle chuti osladit.

Teď už se můžete vrhnout na knedlíky. Nastrouhejte vychladlé brambory na jemném struhadle, přidejte k nim mouku, krupičku, vejce, sůl a co nejrychleji zpracujte na vláčné tužší těsto. To pak vyválejte na váleček, rozdělte na (nejlépe) stejně velké kousky a 
z těch v dlani udělejte placičku. Do každé této placičky dejte na kostičky nakrájené uzené maso a vytvarujte kulaté knedlíky.
Vkládejte je ihned do vroucí osolené vody, zhruba na 10 až 15 minut dle velikosti. 

Knedlíky servírujte se zelím a (s hromadou) osmažené cibulky.

bramborove_knedliky_s_uzenym_a_se_zelim.pdf
File Size: 45 kb
File Type: pdf
Download File

Picture
1 Comment
Fireproofing Bayonne link
9/2/2022 06:25:36 am

Grateful for sharing thhis

Reply



Leave a Reply.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Domů
  • Recepty
    • Medvědí česnek
    • Polévky >
      • Polévka z pečené mrkve, petržele a česneku
      • Z pečeného květáku
      • Z červené čočky
    • Hlavní jídla >
      • Pizza
      • Burger s trhaným masem, jablečným pyré a koriandrem
      • Thai Frite Rice
      • Pikantní burger s červenou řepou
      • Čerstvé krevety
      • Burgery
      • Bramborové knedlíky s uzeným
      • Zapečená červená řepa
      • Lassagne
    • Vytvoř si sám >
      • Tomat z pečených rajčat
      • Sladká chilli omáčka
      • Sušená rajčata
      • Domácí těstoviny
      • Domácí chleba
      • Domácí housky
      • Nakládaný hermelín
    • Sladké dobroty >
      • Bábovka
      • Tvarohové knedlíky s jahodami
      • Jablečný nepečený dort
      • Čokoládovo vanilkové bábovičky
      • Nepečený čokoládový koláč
      • Rychlá třešňová bublanina
      • Mrkvové cupcake
    • Slané dobroty >
      • Cibulový quiche
  • Recenze
    • Kde se dobře najíst v Brně
    • Madeira
    • Lisabon
    • HamHam.cz
    • Druhá návštěva v Bylinky.cz
    • Návštěva Grand Cru
    • Restaurant day Zlín listopad 2016
    • Kde se dobře najíst v Praze
    • Sushi ve Slunečnici
    • Bylinky.cz
    • Garden Food Festival Zlín 2016
    • Burgerfest Napajedla
    • Garden Food Festival Olomouc 2016
    • Fresh Food Festival Brno 2016
    • Kam na pořádný Burger ve Zlíně
    • Šmakujto box
    • Kam zajít v Praze
    • Italy Trip
    • Špilberk Food Festival
    • Indie, cesta za dobrým jídlem
  • Kontakt