![]() Nejlepší je si nejprve udělat zelí. Já tentokrát dělala jak bílé, tak červené. Bílé zelí propláchněte vodou, dejte do hrnce, osolte, přidejte drcený kmín a vařte na mírném ohni do změknutí. Na vedlejší pánvi si osmažte na sádle (oleji) cibulku a tu pak přidejte k zelí a promíchejte. Pokud máte rádi sladší, přidejte cukr. Nakonec nastrouhejte jednu střední syrovou bramboru a zahustěte jí bílé zelí. Chvíli ještě povařte. Na červené zelí, opět zelí propláchnete, v hrnci si osmahnete cibulku (nejlépe červenou) a k ní přidáte zelí, sůl a vaříte. Nakonec můžete opět dle chuti osladit. Teď už se můžete vrhnout na knedlíky. Nastrouhejte vychladlé brambory na jemném struhadle, přidejte k nim mouku, krupičku, vejce, sůl a co nejrychleji zpracujte na vláčné tužší těsto. To pak vyválejte na váleček, rozdělte na (nejlépe) stejně velké kousky a z těch v dlani udělejte placičku. Do každé této placičky dejte na kostičky nakrájené uzené maso a vytvarujte kulaté knedlíky. Vkládejte je ihned do vroucí osolené vody, zhruba na 10 až 15 minut dle velikosti. Knedlíky servírujte se zelím a (s hromadou) osmažené cibulky. ![]()
1 Comment
|