BURGER S TRHANÝM MASEM, JABLEČNÝM PYRÉ A KORIANDREM
Suroviny na 6 burgerů:
MASO:
JABLEČNÉ PYRÉ:
MASO:
- 1 kg hovězího masa (80% hovězí ořech, 20% hovězí zadní)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička římského kmínu
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžíce hrubozrnné soli
- 2 lžíce olivového oleje
JABLEČNÉ PYRÉ:
- 2 jablka
- hrnek vody
- chilli
- sůl a pepř
- 6 hamburgerových housek
- KORIANDR
- 4 plátky sýru hermelínového typu
Postup:
Nejprve si připravíme maso, jelikož se nám bude péct zhruba pět hodin. Troubu si předehřejeme na 140 stupňů. Hovězí maso nakrájíme na větší kusy, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, veškeré koření a olivový olej. Vše dobře promícháme a dáme do mísy, kterou je možné uzavřít. Dáme péct do vyhřáté trouby na pět hodin. Celou dobu nechte maso přikryté.
V tuto chvíli přichází na řadu jablečné pyré. Jablka si oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce společně s vodou a přivedeme k varu. Jablka necháme zcela rozvařit a poté je rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Jablečné pyré osolíme, opepříme a přidáme chilli, dle toho, jak má kdo rád.
Bulky si nejlépe upečte domácí. Můžete zkusit náš recept zde. Věřte, že chuť burgeru bude úplně jiná, než kdybyste si koupili bulky v obchodě. Každou rozřízneme napůl a necháme opéct na kontaktním či venkovním grilu.
Nyní, když máme maso upečeno, jej natrháme pomocí dvou vidliček a pořádně promícháme s vypečenou šťávou.
A teď už jen burger složíme. Dáme si spodní část bulky, na ni dáme lžíci jablečného pyré s chilli, trhané hovězí maso, sýr, koriandr a nakonec přiklopíme vrchní částí bulky, na kterou si taktéž dáme jablečné pyré.
Dobrou chuť!
Úžasné hovězí maso můžete zakoupit jako my v http://www.mikrofarma.cz <3
Nejprve si připravíme maso, jelikož se nám bude péct zhruba pět hodin. Troubu si předehřejeme na 140 stupňů. Hovězí maso nakrájíme na větší kusy, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, veškeré koření a olivový olej. Vše dobře promícháme a dáme do mísy, kterou je možné uzavřít. Dáme péct do vyhřáté trouby na pět hodin. Celou dobu nechte maso přikryté.
V tuto chvíli přichází na řadu jablečné pyré. Jablka si oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce společně s vodou a přivedeme k varu. Jablka necháme zcela rozvařit a poté je rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Jablečné pyré osolíme, opepříme a přidáme chilli, dle toho, jak má kdo rád.
Bulky si nejlépe upečte domácí. Můžete zkusit náš recept zde. Věřte, že chuť burgeru bude úplně jiná, než kdybyste si koupili bulky v obchodě. Každou rozřízneme napůl a necháme opéct na kontaktním či venkovním grilu.
Nyní, když máme maso upečeno, jej natrháme pomocí dvou vidliček a pořádně promícháme s vypečenou šťávou.
A teď už jen burger složíme. Dáme si spodní část bulky, na ni dáme lžíci jablečného pyré s chilli, trhané hovězí maso, sýr, koriandr a nakonec přiklopíme vrchní částí bulky, na kterou si taktéž dáme jablečné pyré.
Dobrou chuť!
Úžasné hovězí maso můžete zakoupit jako my v http://www.mikrofarma.cz <3