S láskou v kuchyni
  • Domů
  • Recepty
    • Medvědí česnek
    • Polévky >
      • Polévka z pečené mrkve, petržele a česneku
      • Z pečeného květáku
      • Z červené čočky
    • Hlavní jídla >
      • Pizza
      • Burger s trhaným masem, jablečným pyré a koriandrem
      • Thai Frite Rice
      • Pikantní burger s červenou řepou
      • Čerstvé krevety
      • Burgery
      • Bramborové knedlíky s uzeným
      • Zapečená červená řepa
      • Lassagne
    • Vytvoř si sám >
      • Tomat z pečených rajčat
      • Sladká chilli omáčka
      • Sušená rajčata
      • Domácí těstoviny
      • Domácí chleba
      • Domácí housky
      • Nakládaný hermelín
    • Sladké dobroty >
      • Bábovka
      • Tvarohové knedlíky s jahodami
      • Jablečný nepečený dort
      • Čokoládovo vanilkové bábovičky
      • Nepečený čokoládový koláč
      • Rychlá třešňová bublanina
      • Mrkvové cupcake
    • Slané dobroty >
      • Cibulový quiche
  • Recenze
    • Kde se dobře najíst v Brně
    • Madeira
    • Lisabon
    • HamHam.cz
    • Druhá návštěva v Bylinky.cz
    • Návštěva Grand Cru
    • Restaurant day Zlín listopad 2016
    • Kde se dobře najíst v Praze
    • Sushi ve Slunečnici
    • Bylinky.cz
    • Garden Food Festival Zlín 2016
    • Burgerfest Napajedla
    • Garden Food Festival Olomouc 2016
    • Fresh Food Festival Brno 2016
    • Kam na pořádný Burger ve Zlíně
    • Šmakujto box
    • Kam zajít v Praze
    • Italy Trip
    • Špilberk Food Festival
    • Indie, cesta za dobrým jídlem
  • Kontakt

Domácí burgery


Lepší než v kterékoliv restauraci!

Burgery

4/12/2015

0 Comments

 

Existuje mnoho variací burgerů. Každému chutná něco jiného a jinak tomu není ani u burgerů. Základem kvalitního burgeru je především maso. Na druhém místě je podle nás bez pochyby houska. Za velkou chybu považujeme nakoupit housky v supermarketu(většinou balené po více kusech). Bulka by měla být hutnější, aby se po chvíli nerozmočila šťávou z masa. Také zelenina, kterou použijete do burgerů by měla být poctivě vybraná. Zakládáme si na tom, že by neměla být syrová, ale například grilovaná, nebo nakládaná. Jedinou čerstvou zeleninou, která se do burgerů skvěle hodí jsou saláty(např. ledový salát, rukola, polníček). Věříme, že burger, který vás naučíme patří mezi ty nejdelikátnější.  Dejme se tedy do práce!
Suroviny na přípravu masa:
800 g  předního hovězího masa (může být i mix s vepřovým)
2 vejce
2 cibule
4 stroužky česneku
sůl, pepř
1 lžička sojové omáčky

Na karamelizovanou cibulku:
10 ks cibule
100 g másla
100 g třtinového cukru
1 dl whisky
0,5 dl červeného vinného octa
lžička tymiánu
sůl, pepř

Na servírování:
4 domácí bulky
rukola
tatarská omáčka nebo česnekový dip s kurkumou
16 plátků slaniny
4 plátky čedaru

BULKY Nejprve si připravíme bulky, můžeme i den předem. Rozkrojíme si je a máme je připraveny na opečení těsně před podáváním.
MASO Nejprve si nameleme hovězí maso. Doporučujeme mlít co nejpozději před samotným grilováním. Namelte spíše nahrubo, než najemno.  Nemáte-li možnost si maso namlít sami, vyberte si maso u řezníka a nechte si jej namlít přimo od něj. Do mísy dáme mleté maso, dvě vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, lisovaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme sojovou omáčku. Vše dobře promíchejte a dejte do lednice na chvíli odpočinout. 
KARAMELIZOVANÁ CIBULKA Dáme se do přípravy karamelizované cibulky. Na pánev dáme rozpustit máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Necháme ji mírně zhnědnout a postupně přidáváme třtinový cukr, tymián, ocet a whisky. Průběžně promícháváme. Zhruba po 10ti až 15ti minutách je cibulka krásně dohněda zkaramelizovaná. Dle chuti osolíme a opepříme. Dávejte však pozor, abyste ji příliš nevysušili. Při každém kousnutí do burgru by Vám zůstávala nalepená mezi zuby a to opravdu nechcete.
GRILUJEM Rozpálíme gril na 200 stupňů. Z masa vytvoříme 4 burgery(tloušťka asi 1 cm, průměr podle velikosti bulek), vložíme na rozpálený gril a vedle nich plátky slaniny. Maso necháme maso opékat cca 7 minut z každé strany a těsně před dokončením masa i slaniny přidáme připravené rozkrojené bulky. Na téměř hotové maso položíme čedar a necháme roztéct. 
DOKONČUJEM Z grilu sundáme bulky, každou potřeme tatarkou (nebo jinou omáčkou), položíme maso se sýrem, slaninu, karamelizovanou cibulku a rukolu dle chuti. Přiklopíme vrchní částí bulky, přiměřeni přimáčkneme a můžeme podávat.
SERVÍRUJEME Jako příloha jsou skvělé domácí hranolky. My je rádi kombinujeme s celerovými a mrkvovými hranolkami.
burgery.pdf
File Size: 57 kb
File Type: pdf
Download File

0 Comments



Leave a Reply.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Domů
  • Recepty
    • Medvědí česnek
    • Polévky >
      • Polévka z pečené mrkve, petržele a česneku
      • Z pečeného květáku
      • Z červené čočky
    • Hlavní jídla >
      • Pizza
      • Burger s trhaným masem, jablečným pyré a koriandrem
      • Thai Frite Rice
      • Pikantní burger s červenou řepou
      • Čerstvé krevety
      • Burgery
      • Bramborové knedlíky s uzeným
      • Zapečená červená řepa
      • Lassagne
    • Vytvoř si sám >
      • Tomat z pečených rajčat
      • Sladká chilli omáčka
      • Sušená rajčata
      • Domácí těstoviny
      • Domácí chleba
      • Domácí housky
      • Nakládaný hermelín
    • Sladké dobroty >
      • Bábovka
      • Tvarohové knedlíky s jahodami
      • Jablečný nepečený dort
      • Čokoládovo vanilkové bábovičky
      • Nepečený čokoládový koláč
      • Rychlá třešňová bublanina
      • Mrkvové cupcake
    • Slané dobroty >
      • Cibulový quiche
  • Recenze
    • Kde se dobře najíst v Brně
    • Madeira
    • Lisabon
    • HamHam.cz
    • Druhá návštěva v Bylinky.cz
    • Návštěva Grand Cru
    • Restaurant day Zlín listopad 2016
    • Kde se dobře najíst v Praze
    • Sushi ve Slunečnici
    • Bylinky.cz
    • Garden Food Festival Zlín 2016
    • Burgerfest Napajedla
    • Garden Food Festival Olomouc 2016
    • Fresh Food Festival Brno 2016
    • Kam na pořádný Burger ve Zlíně
    • Šmakujto box
    • Kam zajít v Praze
    • Italy Trip
    • Špilberk Food Festival
    • Indie, cesta za dobrým jídlem
  • Kontakt