Suroviny: 3 hrnky hladké mouky (žitné, špaldové, chlebové) 1 sušené droždí 1 lžíce soli 1 lžíce kmínu 1,5 hrnku vlažné vody slunečnicová, dýňová semínka Všechny suroviny kromě vody nasypte do mísy (nejlépe kynoucí), smíchejte a poté nalívejte postupně zhruba 1,5 hrnku vlažné vody. Nyní přichází čas těsto pořádně hníst či dát do robotu, aby vám vzniklo hladké těsto. Těsto dejte do mísy, přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo kynout. Někdy to trvá déle někdy méně, pokud chcete být poctiví nechte těsto kynout přes noc a pokud celkem spěcháte budou stačit 3-4 hodiny. Po vykynutí si dejte do trouby nahřát pekáč (formu) na 220 C. Až je trouba předehřátá dejte těsto do pekáče, potřete slanou vodou a posypte dle chuti kmínem, semínkama. Nejdříve pečte zakryté (pokličkou či alobalem) 30 minut, poté odkryjte a dopékejte kůrku ještě 15 minut.
0 Comments
|