Domácí tagliatelle
Suroviny:
500 g hladké mouky
5 vajec
2 lžičky kvalitního olivového oleje
Když se řeknou domácí těstoviny, v hlavě se vám určitě objeví složitý postup. Ale opak je pravdou.
Na pracovní plochu prosejte půl kila hladké mouky. Uprostřed udělejte dostatečně velký důlek a vyklepněte postupně 5 vajec a začněte rychle zpracovávat, aby vejce neutekla.
Až budete mít všechnu mouku zpracovanou přikápněte 2 lžíce kvalitního olivového oleje a začněte hníst nejlépe rukama, tak bude těsto krásně zpracováno. Doba hnětení je zhruba 15 minut, dokud se nedopracujete k hladké kouli. Poté nechte těsto nejlépe hodinu odpočinout v utěrce.
Po odpočinku vezměte strojek na nudle a šup do těstovin! Po každém vyválení přeložte vzniklou placku napůl a postup opakujte nejlépe 4x. Poté zužujte rozestupy válečků až z těsta budete mít tenké placky. V tuto chvíli buď v nástavci na tagliatelle protlačte každou placku a nebo krájejte nožem.
Hotové těstoviny rozprostřete od sebe a nechte na utěrce 10 minut proschnout. Po dané době buď ihned vařte nebo dejte do vakuované nádoby do lednice, kde vám vydrží asi týden.
500 g hladké mouky
5 vajec
2 lžičky kvalitního olivového oleje
Když se řeknou domácí těstoviny, v hlavě se vám určitě objeví složitý postup. Ale opak je pravdou.
Na pracovní plochu prosejte půl kila hladké mouky. Uprostřed udělejte dostatečně velký důlek a vyklepněte postupně 5 vajec a začněte rychle zpracovávat, aby vejce neutekla.
Až budete mít všechnu mouku zpracovanou přikápněte 2 lžíce kvalitního olivového oleje a začněte hníst nejlépe rukama, tak bude těsto krásně zpracováno. Doba hnětení je zhruba 15 minut, dokud se nedopracujete k hladké kouli. Poté nechte těsto nejlépe hodinu odpočinout v utěrce.
Po odpočinku vezměte strojek na nudle a šup do těstovin! Po každém vyválení přeložte vzniklou placku napůl a postup opakujte nejlépe 4x. Poté zužujte rozestupy válečků až z těsta budete mít tenké placky. V tuto chvíli buď v nástavci na tagliatelle protlačte každou placku a nebo krájejte nožem.
Hotové těstoviny rozprostřete od sebe a nechte na utěrce 10 minut proschnout. Po dané době buď ihned vařte nebo dejte do vakuované nádoby do lednice, kde vám vydrží asi týden.