Náš už třetí recept na burger. Tentokrát ale s božským trhaným masem. K tomu jsme udělali jablečné pyré s chilli, které je krásně slaďoučko pikantní a koriandr ze zahrádky. Věříme, že tohle trhané maso budou milovat všichni milovníci masa. Protože tenhle burger nejde nemilovat, tak jej utíkejte vyzkoušet!
0 Comments
Sladká chilli omáčka thajského typu je oblíbená po celém světě. Její příprava není složitá a zabere asi 2 hodiny. Samozřejmě je opět lepší použít chilli papričky ze zahrádky, ale pokud nemáte možnost, jde to hezky i z kupovaných. Jen si nejdříve otestujte, jak moc jsou pálivé.
Kupovat rajčatové omáčky nás už nebaví. Proto, když přijde sezona rajčat, ihned se vrhneme na tenhle skvělý tomat. Je to hrozně jednoduché a šíleně dobré. Ještě, když máte na zahrádce i čerstvou bazalku. Tomat se skvěle hodí na těstoviny nebo na domácí pizzu.
Ano, přiznáváme, jsme milovníci dobrých burgerů. Nejlépe si jej udělat doma podle toho, na co máme zrovna chuť. Tentokrát jsme zvolili pikantní s červenou řepou a chilli balzamikem. Navíc jsme přidali i skvělý sýr feta a božský burger byl na světě.
No řekněte, když jdete na pivo s přáteli, nemáte taky chuť na nakládaný hermelín? My si ho občas v hospodě k dobrému pivu dáme, ale pak jsme si jednoho dne řekli, proč si jej neudělat doma?
Recept je jednoduchý. Navíc si do něj můžete přidat vše, co máte rádi. Třeba chilli, červenou papriku, beranní rohy, ... Tak se do něj pusťte i vy! Existuje mnoho variací burgerů. Každému chutná něco jiného a jinak tomu není ani u burgerů. Základem kvalitního burgeru je především maso. Na druhém místě je podle nás bez pochyby houska. Za velkou chybu považujeme nakoupit housky v supermarketu (většinou balené po více kusech). Bulka by měla být hutnější, aby se po chvíli nerozmočila šťávou z masa. Také zelenina, kterou použijete do burgerů by měla být poctivě vybraná. Zakládáme si na tom, že by neměla být syrová, ale například grilovaná, nebo nakládaná. Jedinou čerstvou zeleninou, která se do burgerů skvěle hodí jsou saláty(např. ledový salát, rukola, polníček). Věříme, že burger, který vás naučíme patří mezi ty nejdelikátnější. Dejme se tedy do práce!
Polévky milujeme. Především tedy z červené čočky. Tu bychom mohli jíst pořád. Když jsme ale viděli recept na polévku z pečené mrkve u holek na blogu The Taste Of Place, museli jsme ji vyzkoušet. Trochu jsme si ji pozměnili a je opravdu úžasná! Dokonce předběhla i polévku z červené čočky, což už je co říct.
|
|