Možná pro vás indické jídlo znamená jen nesmírně pikantní pokrm. My se o tom mohli osobně přesvědčit a věřte tomu, že jde o mohem víc než o pálivé. Navštívili jsme tři indická velkoměsta a sledovali kulturu dobrého indického jídla.
Vše začíná už na ulici. Indové na ní tráví hodně času, a proto se na ní i stravují . My jsme tolik odvahy neměli, ale sledovat skvěle vypadající jídlo nám úplně stačilo. Jediné, co jsme z ulice ochutnali byla káva. Byla nám nabídnuta a odmítnutím bychom urazili. Na skvělém indickém jídle jsme si pochutnali až v restauraci. Dali jsme si kuřecí tikka masala, což je omáčka s kuřecím masem. Jako přílohu jsme si vybrali chleba naan. Indové chlebové placky používají místo příboru. Okouzlily nás taky cibulky naložené v limetkovém nálevu. Samozřejmostí na stole byly pikantní omáčky. V Indii je spousta Čínských restaurací a tak jsme jednu navštívili. Určitě jsme nelitovali, protože jsme si vážně pochutnali. Protože jsme často trávili celý den na cestách, večer nebylo nic jednodušího, než si objednat jídlo z hotelové kuchyně přímo na pokoj. Krevety, čočka a tikka masala byla opět dobrá volba. Z Indie jsme si přivezli spoustu zážitků a dobrých chutí. Nakoupili jsme koření a suroviny, které se u nás hůře shání a hurá domů.
0 Comments
|
|