S láskou v kuchyni
  • Domů
  • Recepty
    • Medvědí česnek
    • Polévky >
      • Polévka z pečené mrkve, petržele a česneku
      • Z pečeného květáku
      • Z červené čočky
    • Hlavní jídla >
      • Pizza
      • Burger s trhaným masem, jablečným pyré a koriandrem
      • Thai Frite Rice
      • Pikantní burger s červenou řepou
      • Čerstvé krevety
      • Burgery
      • Bramborové knedlíky s uzeným
      • Zapečená červená řepa
      • Lassagne
    • Vytvoř si sám >
      • Tomat z pečených rajčat
      • Sladká chilli omáčka
      • Sušená rajčata
      • Domácí těstoviny
      • Domácí chleba
      • Domácí housky
      • Nakládaný hermelín
    • Sladké dobroty >
      • Bábovka
      • Tvarohové knedlíky s jahodami
      • Jablečný nepečený dort
      • Čokoládovo vanilkové bábovičky
      • Nepečený čokoládový koláč
      • Rychlá třešňová bublanina
      • Mrkvové cupcake
    • Slané dobroty >
      • Cibulový quiche
  • Recenze
    • Kde se dobře najíst v Brně
    • Madeira
    • Lisabon
    • HamHam.cz
    • Druhá návštěva v Bylinky.cz
    • Návštěva Grand Cru
    • Restaurant day Zlín listopad 2016
    • Kde se dobře najíst v Praze
    • Sushi ve Slunečnici
    • Bylinky.cz
    • Garden Food Festival Zlín 2016
    • Burgerfest Napajedla
    • Garden Food Festival Olomouc 2016
    • Fresh Food Festival Brno 2016
    • Kam na pořádný Burger ve Zlíně
    • Šmakujto box
    • Kam zajít v Praze
    • Italy Trip
    • Špilberk Food Festival
    • Indie, cesta za dobrým jídlem
  • Kontakt

Italy Trip


Cesta plná slunce a dobrého jídla

Italy Trip

1/2/2016

0 Comments

 
     Uprostřed léta 2015 jsme se rozhodli navštívit Itálii. Nemířili jsme však jen do Itálie, ale po cestě jsme si udělali několik zastávek. Protože jsme cestovali autem, nic nás neomezovalo. Mohli jsme kdekoliv zastavit, přenocovat nebo se jen tak kochat krajinou. Těšili jsme se také na ochutnání místních dobrot.

      Naše první zastávka byla v Rakousku u jezera Zell Am See. Toto místo jsme už několikrát navštívili, a proto jsme vsadili na jistotu. Vysokohorská turistika a koupání v jezeře nás zabavilo na několik dní. V okolí Zell Am See jsme navštívili překrásné Krimmelské vodopády, a také přečerpávací elektrárnu Kaprun Hochgebirgsstauseen. Načerpali jsme energii na další den strávený v autě.
Picture
       Na cestě k naší další zastávce jsme jeli přes hory. Našli jsme totiž jedno krásné jezero, které se nacházelo na hranici Itálie a Slovinska. Jmenuje se Lago del Predil a musíme říct, že snad krásnější jezero jsme neviděli. Můžete u něj dokonce i přenocovat, aniž by vám někdo dal pokutu.
Picture
      Další místo, kam jsme se podívali, byly Benátky. Snažili jsme se co nejméně vnímat Benátky jako klišé. Chtěli jsme si je v klidu projít a nevnímat turisty všude kolem nás. Na každém rohu vás láká něco dobrého. Od trhů s čerstvým ovocem, zeleninou a mořskými plody, přes sladkosti až po skvělou pizzu. My jsme v horkém letním počasí neodolali italské zmrzlině a později ani pizze. Italská zmrzlina byla výborná, ani jedna příchuť nás nezklamala. Pizzu jsme si nedali v klasické pizzerii, ale pouze v pizza bistru. Samozřejmostí v něm však byla kamenná pec, díky které byla pizza opravdu výtečná. Den se však blížil ke konci, a poté, co jsme se v ulicích Benátek několikrát ztratili, jsme už neměli sílu na další aktivity. 
       Po náročném dni v Benátkách jsme se ubytovali v malém městečku Capbreton. Blízko něj se nacházelo několik pláží, kterým dominoval starý maják. Na jedné z pláží jsme objevili malou pizzerii, kterou jsme se rozhodli navštívit. Když už jsme byli tak blízko moře, chtěli jsme ochutnat pizzu s mořskými plody a mozzarelou. Když si dáte v Česku pizzu s mořskými plody, musí vám být jasné, že byly ještě před chvílí zmražené. Pizzerie, kterou jsme navštívili garantovala čerstvé suroviny. To se také projevilo na chuti mořských plodů. Pizza s mozzarelou byla bezkonkurenční. Rozdíl mezi českou a italskou mozzarelou byl obrovský, doslova se rozplývala na jazyku.
      Z Capbretonu se nám vůbec nechtělo, ale věděli jsme, že nás čeká ještě krásnější místo, ostrov Elba. Celý den jsme strávili v autě, abysme stihli trajekt, který nás měl dopravit na ostrov. I přes dopravní komplikace jsme trajekt stihli a v podvečer už jsme mohli obdivovat průzračné moře a krásné pláže. Na ostrově jsme trávili nejvíce dnů z naší dovolené. Z kempu, kde jsme bydleli, jsme měli krásný výhled na celou zátoku Lacona. Užívali jsme si slunce, moře a dobré jídlo. Chtěli jsme ochutnat něco typicky italského, proto jsme zvolili lassagne a špagety s mořskými plody.To vše na terase restaurace s překrásným výhledem na celou zátoku. Obě jídla byla opět skvělá, nelze srovnávat s českými těstovinami. 
       Po ostrově jsme hodně cestovali, navštívili spoustu pláží, nejvyšší horu a opět ochutnali hromadu zmrzliny. Po večerech jsme chodili na pláž a sledovali západ slunce. Tyto chvíle jsme si zpříjemňovali dobrým jídlem. Jeden z večerů jsme si udělali piknik na pláži. Koupili jsme si místní víno, olivy a sýr. Další večer jsme si dali pizzu a vzali si ji k vodě. Trochu nás překvapilo, že nebyla předem nakrájená, tak jsme s ní trochu bojovali. To jí však vůbec neubralo na kvalitě a chuti.
       Takto jsme trávili krásné chvíle na ostrově, ale brzy nám to bohužel skončilo. Museli jsme se sbalit, trajektem se přesunout do Itálie a jet domů.
       Po cestě domů jsme si udělali ještě jednu zastávku u oblíbeného jezera Lago di Garda. Toto jezero jsme navštívili už minulý rok při cestě do Francie. 
       Pro všechny případy jsme si s sebou vezli kontaktní grill, který jsme konečně využili. U jezera jsme přespali a ráno se smoothie v ruce jsme se vydali domů. 
       Naše cesta trvala dva týdny, viděli jsme krásy itálie, průzračné moře, plavali s rybkama, ochutnali místní delikatesy, užívali si slunce a moře. Navštívili jsme místa jako Zell Am See, Benátky, Capbreton, Elbu a Lago di Garda. Italie i Rakousko jsou země plné krásné přírody. Všem, kteří se rozmýšlí, zda v létě tyto místa navštívit, doporučujeme, abyste neváhali. Zažijete zde mnoho krásných chvil.

S láskou v kuchyni 
0 Comments



Leave a Reply.

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Domů
  • Recepty
    • Medvědí česnek
    • Polévky >
      • Polévka z pečené mrkve, petržele a česneku
      • Z pečeného květáku
      • Z červené čočky
    • Hlavní jídla >
      • Pizza
      • Burger s trhaným masem, jablečným pyré a koriandrem
      • Thai Frite Rice
      • Pikantní burger s červenou řepou
      • Čerstvé krevety
      • Burgery
      • Bramborové knedlíky s uzeným
      • Zapečená červená řepa
      • Lassagne
    • Vytvoř si sám >
      • Tomat z pečených rajčat
      • Sladká chilli omáčka
      • Sušená rajčata
      • Domácí těstoviny
      • Domácí chleba
      • Domácí housky
      • Nakládaný hermelín
    • Sladké dobroty >
      • Bábovka
      • Tvarohové knedlíky s jahodami
      • Jablečný nepečený dort
      • Čokoládovo vanilkové bábovičky
      • Nepečený čokoládový koláč
      • Rychlá třešňová bublanina
      • Mrkvové cupcake
    • Slané dobroty >
      • Cibulový quiche
  • Recenze
    • Kde se dobře najíst v Brně
    • Madeira
    • Lisabon
    • HamHam.cz
    • Druhá návštěva v Bylinky.cz
    • Návštěva Grand Cru
    • Restaurant day Zlín listopad 2016
    • Kde se dobře najíst v Praze
    • Sushi ve Slunečnici
    • Bylinky.cz
    • Garden Food Festival Zlín 2016
    • Burgerfest Napajedla
    • Garden Food Festival Olomouc 2016
    • Fresh Food Festival Brno 2016
    • Kam na pořádný Burger ve Zlíně
    • Šmakujto box
    • Kam zajít v Praze
    • Italy Trip
    • Špilberk Food Festival
    • Indie, cesta za dobrým jídlem
  • Kontakt