Ingredience: 2 balení Bebe sušenek (260g) 130g másla 4 větší jablka 1 lžička mleté skořice špetka muškátového oříšku šťáva z 1 citronu 2 lžíce třtinového cukru 1 vanilkový pudink 400 ml vody 1 mascarpone 1 smetana ke šlehání 1 vanilkový cukr skořice na posypání Sušenky si rozdrtíme a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Směs dáme na dno dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Dáme do lednice ztuhnout.
Jablka oškrábeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme si je na kostičky a dáme do hrnce společně se skořicí, šťávou z citronu, muškátovým oříškem, třtinovým cukrem a zhruba 100ml vody. Vaříme dokud jablka nezměknou. Vanilkový pudink si rozmícháme ve zbytku vody. Vmícháme jej do jablek a ještě pár minut provaříme. Jablečnou směs dáme na sušenkový základ a dáme opět do lednice zcela ztuhnout. Mezitím si připravíme poslední vrstvu dortu. Vyšleháme si šlehačku, tu pak opatrně přidáváme společně s vanilkovým cukrem do mascarpone. Tuto směs dáme na jablka. Nakonec dle chuti posypeme skořicí a necháme v lednici vychladnout.
0 Comments
|