S láskou v kuchyni
  • Domů
  • Recepty
    • Medvědí česnek
    • Polévky >
      • Polévka z pečené mrkve, petržele a česneku
      • Z pečeného květáku
      • Z červené čočky
    • Hlavní jídla >
      • Pizza
      • Burger s trhaným masem, jablečným pyré a koriandrem
      • Thai Frite Rice
      • Pikantní burger s červenou řepou
      • Čerstvé krevety
      • Burgery
      • Bramborové knedlíky s uzeným
      • Zapečená červená řepa
      • Lassagne
    • Vytvoř si sám >
      • Tomat z pečených rajčat
      • Sladká chilli omáčka
      • Sušená rajčata
      • Domácí těstoviny
      • Domácí chleba
      • Domácí housky
      • Nakládaný hermelín
    • Sladké dobroty >
      • Bábovka
      • Tvarohové knedlíky s jahodami
      • Jablečný nepečený dort
      • Čokoládovo vanilkové bábovičky
      • Nepečený čokoládový koláč
      • Rychlá třešňová bublanina
      • Mrkvové cupcake
    • Slané dobroty >
      • Cibulový quiche
  • Recenze
    • Kde se dobře najíst v Brně
    • Madeira
    • Lisabon
    • HamHam.cz
    • Druhá návštěva v Bylinky.cz
    • Návštěva Grand Cru
    • Restaurant day Zlín listopad 2016
    • Kde se dobře najíst v Praze
    • Sushi ve Slunečnici
    • Bylinky.cz
    • Garden Food Festival Zlín 2016
    • Burgerfest Napajedla
    • Garden Food Festival Olomouc 2016
    • Fresh Food Festival Brno 2016
    • Kam na pořádný Burger ve Zlíně
    • Šmakujto box
    • Kam zajít v Praze
    • Italy Trip
    • Špilberk Food Festival
    • Indie, cesta za dobrým jídlem
  • Kontakt

LasSagne


Tato italská dobrota snad nikdy neomrzí!

Lassagne

2/25/2015

0 Comments

 
 Suroviny:

1 mrkev
1 petržel
2 cibule
3 stroužky česneku
500 g mletého masa
200 ml červeného vína
1 malý rajčatový protlak
2 konzervy celých rajčat
100 ml mléka
1 bobkový list
Čerstvá bazalka
Olivový olej
Sůl a pepř
2 mozarelly
100 g čedaru
12 plátů lasagní

Na bešamel:

100 g másla
80 g mouky
750 ml mléka
1 bobkový list
Muškátový oříšek
Sůl a pepř
  1. Do velkého hrnce nalijte trochu olivového oleje a nechte na něm opéct cibulku, mrkev a petržel. Až bude cibulka dozlatova, přidejte česnek a opečte jej. Vše z hrnce dejte na talířek a dejte do něj mleté maso, dobře opečte (dohněda). K masu přidejte zeleninu, přilejte červené víno, bobkový list a nechte projít varem. Poté přidejte protlak a rajčata, osolte a opepřete, duste pod pokličkou zhruba 45 minut. Po 35 minutách přilijte mléko a nechte dusit bez pokličky ještě 10 minut, aby byla omáčka hustá. Po uplynulé době vyndejte bobkový list. Do omáčky vmíchejte lístky čerstvé bazalky.
  2. Nyní se vrhněte na bešamel. V pánvi na středním plameni rozpusťte máslo a přisypte mouku a míchejte 2 minuty, až jíška zpění a zesvětlá. Potom přilijte mléko a prošlehejte jej s jíškou na hladký krém. Přidejte opět bobkový list. Nechte projít varem a na mírném plameni vařte, aby bešamel zhoustl, zhruba 5 minut, raději hlídejte. Nakonec dle chuti osolte, opepřete, přidejte strouhaný muškátový oříšek a vyhoďte bobkový list.
  3. Troubu rozehřejte na 180 °C. Do vroucí vody dejte pláty lassagní a nechte je na skus změknout. Poté dejte vrstvu lassagní na ně bešamel a pak omáčku, na ni plátky mozzarelly. Tento postup opakujte až do zaplnění zapékací mísy. Poslední vrstva bude bešamel, ten posypte nastrouhaným čedarem. Pečte zhruba 45 minut dozlatova. 
lassagne.pdf
File Size: 54 kb
File Type: pdf
Download File

Picture
Picture
0 Comments
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Domů
  • Recepty
    • Medvědí česnek
    • Polévky >
      • Polévka z pečené mrkve, petržele a česneku
      • Z pečeného květáku
      • Z červené čočky
    • Hlavní jídla >
      • Pizza
      • Burger s trhaným masem, jablečným pyré a koriandrem
      • Thai Frite Rice
      • Pikantní burger s červenou řepou
      • Čerstvé krevety
      • Burgery
      • Bramborové knedlíky s uzeným
      • Zapečená červená řepa
      • Lassagne
    • Vytvoř si sám >
      • Tomat z pečených rajčat
      • Sladká chilli omáčka
      • Sušená rajčata
      • Domácí těstoviny
      • Domácí chleba
      • Domácí housky
      • Nakládaný hermelín
    • Sladké dobroty >
      • Bábovka
      • Tvarohové knedlíky s jahodami
      • Jablečný nepečený dort
      • Čokoládovo vanilkové bábovičky
      • Nepečený čokoládový koláč
      • Rychlá třešňová bublanina
      • Mrkvové cupcake
    • Slané dobroty >
      • Cibulový quiche
  • Recenze
    • Kde se dobře najíst v Brně
    • Madeira
    • Lisabon
    • HamHam.cz
    • Druhá návštěva v Bylinky.cz
    • Návštěva Grand Cru
    • Restaurant day Zlín listopad 2016
    • Kde se dobře najíst v Praze
    • Sushi ve Slunečnici
    • Bylinky.cz
    • Garden Food Festival Zlín 2016
    • Burgerfest Napajedla
    • Garden Food Festival Olomouc 2016
    • Fresh Food Festival Brno 2016
    • Kam na pořádný Burger ve Zlíně
    • Šmakujto box
    • Kam zajít v Praze
    • Italy Trip
    • Špilberk Food Festival
    • Indie, cesta za dobrým jídlem
  • Kontakt