Linecké těsto:
Než začneme zpracovávat těsto, zkontrolujeme si, že všechny suroviny mají pokojovou teplotu. Nejprve si vyšleháme máslo s cukry. Poté zašleháme vejce a nakonec budeme postupně přidávat mouku. Vznikne nám hladké těsto se kterým budeme buď hned pracovat a nebo jej dáme do lednice. Vezmeme si formičky a uděláme si košíčky. Ty pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů dozlatova. Pokud byste chtěli čokoládové linecké těsto, stačí přidat 30g kakaa a mouky pouze 195g (smíchejte). Krém do košíčků:
Košíčky můžete naplnit v podstatě čím chcete. My si udělali krém z 1 mascarpone a 2 lžic karamelu. Do druhého krému jsme dali místo karamelu roztopenou hořkou čokoládu (více jak 70%).
0 Comments
|
AuthorWrite something about yourself. No need to be fancy, just an overview. ArchivesCategories |