S láskou v kuchyni
  • Domů
  • Recepty
    • Medvědí česnek
    • Polévky >
      • Polévka z pečené mrkve, petržele a česneku
      • Z pečeného květáku
      • Z červené čočky
    • Hlavní jídla >
      • Pizza
      • Burger s trhaným masem, jablečným pyré a koriandrem
      • Thai Frite Rice
      • Pikantní burger s červenou řepou
      • Čerstvé krevety
      • Burgery
      • Bramborové knedlíky s uzeným
      • Zapečená červená řepa
      • Lassagne
    • Vytvoř si sám >
      • Tomat z pečených rajčat
      • Sladká chilli omáčka
      • Sušená rajčata
      • Domácí těstoviny
      • Domácí chleba
      • Domácí housky
      • Nakládaný hermelín
    • Sladké dobroty >
      • Bábovka
      • Tvarohové knedlíky s jahodami
      • Jablečný nepečený dort
      • Čokoládovo vanilkové bábovičky
      • Nepečený čokoládový koláč
      • Rychlá třešňová bublanina
      • Mrkvové cupcake
    • Slané dobroty >
      • Cibulový quiche
  • Recenze
    • Kde se dobře najíst v Brně
    • Madeira
    • Lisabon
    • HamHam.cz
    • Druhá návštěva v Bylinky.cz
    • Návštěva Grand Cru
    • Restaurant day Zlín listopad 2016
    • Kde se dobře najíst v Praze
    • Sushi ve Slunečnici
    • Bylinky.cz
    • Garden Food Festival Zlín 2016
    • Burgerfest Napajedla
    • Garden Food Festival Olomouc 2016
    • Fresh Food Festival Brno 2016
    • Kam na pořádný Burger ve Zlíně
    • Šmakujto box
    • Kam zajít v Praze
    • Italy Trip
    • Špilberk Food Festival
    • Indie, cesta za dobrým jídlem
  • Kontakt

Návštěva Grand cru

Návštěva Grand Cru

12/11/2016

0 Comments

 
Navštívili jsme jednu z nejlepších restaurací v Praze. Nachází se v krásném historickém domě nedaleko Náměstí Republiky. Jejím šéfkuchařem je úspěšný Jan Punčochář, který získal řadu  ocenění a je mistrem světové kuchyně. Klade důraz na čerstvé lokální a exotické suroviny.
Restaurace se zaměřuje převážně na fine dining.
V restauraci jsme měli možnost ochutnat jejich degustační menu, jehož jednotlivé chody byly spárovány s vínem. Je potřeba říct, že na víno jsou v Grand Cru opravdoví odborníci. V nabídce mají zhruba 1 500 druhů.
Celý večer se o nás staral manažer restaurace Jakub Čebiš, který je současně hlavním sommelierem Grand Cru. Nemůžeme však opomenout ani zbytek týmu, který nám vždy podal velmi detailní informace o chodech a poskytl prvotřídní servis.
Zpříjemněním celého večera byla návštěva kuchyně, kde jsme zažili válku, jak sami kuchaři nazývají moment, kdy jede kuchyně naplno. Jen pro informaci, tento moment nastává každý den mezi 8 a 9 hodinou večer, kdy je zpravidla v restauraci nejvíce hostů.
Sice jsme v kuchyni nezastihli šéfkuchaře Jana Punčocháře, ale i tak to byl velký zážitek. Zaujala nás komunikace mezi kuchaři, organizovanost jejich práce a precizní servírování všech pokrmů.
Naše degustační menu se skládalo z osmi chodů. Každý z nich byl skvěle doladěn a představen obsluhou. Nejprve nám byly přineseny předkrmy. Domácí pečivo s uzeným máslem a škvarky bylo moc dobré.
Čerstvé langustýnky, salát z klementinek a raviolky z bílé ředkve plněné dýní
Kalamáry a divoké krevety, salát z rajčat a Fety
Králičí šunka s černými olivami, omáčka z lilku a olivového oleje
Grilovaný candát, knedlíček z uzené štiky a divoká brokolice s koprem
Hovězí žebro s bramborovými šiškami s mákem a houby
Karamelové vejce s mangem, domácí turecký med a pralinky byla skvělá sladká tečka na konec
Návštěva restaurace Grand Cru byla opravdovým zážitkem. Rozhodně všem doporučujeme tuto restauraci navštívit.
https://grand-cru.cz/
0 Comments

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Domů
  • Recepty
    • Medvědí česnek
    • Polévky >
      • Polévka z pečené mrkve, petržele a česneku
      • Z pečeného květáku
      • Z červené čočky
    • Hlavní jídla >
      • Pizza
      • Burger s trhaným masem, jablečným pyré a koriandrem
      • Thai Frite Rice
      • Pikantní burger s červenou řepou
      • Čerstvé krevety
      • Burgery
      • Bramborové knedlíky s uzeným
      • Zapečená červená řepa
      • Lassagne
    • Vytvoř si sám >
      • Tomat z pečených rajčat
      • Sladká chilli omáčka
      • Sušená rajčata
      • Domácí těstoviny
      • Domácí chleba
      • Domácí housky
      • Nakládaný hermelín
    • Sladké dobroty >
      • Bábovka
      • Tvarohové knedlíky s jahodami
      • Jablečný nepečený dort
      • Čokoládovo vanilkové bábovičky
      • Nepečený čokoládový koláč
      • Rychlá třešňová bublanina
      • Mrkvové cupcake
    • Slané dobroty >
      • Cibulový quiche
  • Recenze
    • Kde se dobře najíst v Brně
    • Madeira
    • Lisabon
    • HamHam.cz
    • Druhá návštěva v Bylinky.cz
    • Návštěva Grand Cru
    • Restaurant day Zlín listopad 2016
    • Kde se dobře najíst v Praze
    • Sushi ve Slunečnici
    • Bylinky.cz
    • Garden Food Festival Zlín 2016
    • Burgerfest Napajedla
    • Garden Food Festival Olomouc 2016
    • Fresh Food Festival Brno 2016
    • Kam na pořádný Burger ve Zlíně
    • Šmakujto box
    • Kam zajít v Praze
    • Italy Trip
    • Špilberk Food Festival
    • Indie, cesta za dobrým jídlem
  • Kontakt