Navštívili jsme jednu z nejlepších restaurací v Praze. Nachází se v krásném historickém domě nedaleko Náměstí Republiky. Jejím šéfkuchařem je úspěšný Jan Punčochář, který získal řadu ocenění a je mistrem světové kuchyně. Klade důraz na čerstvé lokální a exotické suroviny. Restaurace se zaměřuje převážně na fine dining. V restauraci jsme měli možnost ochutnat jejich degustační menu, jehož jednotlivé chody byly spárovány s vínem. Je potřeba říct, že na víno jsou v Grand Cru opravdoví odborníci. V nabídce mají zhruba 1 500 druhů. Celý večer se o nás staral manažer restaurace Jakub Čebiš, který je současně hlavním sommelierem Grand Cru. Nemůžeme však opomenout ani zbytek týmu, který nám vždy podal velmi detailní informace o chodech a poskytl prvotřídní servis. Zpříjemněním celého večera byla návštěva kuchyně, kde jsme zažili válku, jak sami kuchaři nazývají moment, kdy jede kuchyně naplno. Jen pro informaci, tento moment nastává každý den mezi 8 a 9 hodinou večer, kdy je zpravidla v restauraci nejvíce hostů. Sice jsme v kuchyni nezastihli šéfkuchaře Jana Punčocháře, ale i tak to byl velký zážitek. Zaujala nás komunikace mezi kuchaři, organizovanost jejich práce a precizní servírování všech pokrmů. Naše degustační menu se skládalo z osmi chodů. Každý z nich byl skvěle doladěn a představen obsluhou. Nejprve nám byly přineseny předkrmy. Domácí pečivo s uzeným máslem a škvarky bylo moc dobré. Čerstvé langustýnky, salát z klementinek a raviolky z bílé ředkve plněné dýní Kalamáry a divoké krevety, salát z rajčat a Fety Králičí šunka s černými olivami, omáčka z lilku a olivového oleje Grilovaný candát, knedlíček z uzené štiky a divoká brokolice s koprem Hovězí žebro s bramborovými šiškami s mákem a houby Karamelové vejce s mangem, domácí turecký med a pralinky byla skvělá sladká tečka na konec Návštěva restaurace Grand Cru byla opravdovým zážitkem. Rozhodně všem doporučujeme tuto restauraci navštívit.
0 Comments
|