Suroviny: 4 hermelíny 1 cibule 2 stroužky česneku 5 celých kuliček pepře sušené oregáno 3 bobkové listy 4 čerstvé nebo sušené chilli papričky beraní rohy čerstvě mletý pepř a sůl slunečnicový olej Nakládaný hermelín můžete dělat na různé způsoby - s chilli papričkami, beraními rohy, čerstvou bazalkou, hromadou česneku ... , je jen na vás, na jaké máte právě chuť..
Hermelíny si rozřízněte napůl, cibuli nakrájejte na kolečka, česnek rozmačkejte nebo také na kolečka, připravte si všechny možné bylinky, sůl, pepř, bobkový list, olej, papričky a můžete začít. Každou půlku hermelínu posypte lehce solí, mletým pepřem, oreganem, česnekem a dejte kolečka cibule a chilli papričky. Poté dejte půlky k sobě. Takto připravené hermelíny vložte do sklenice a vhoďte mezi ně celý pepř, bobkový list, beraní rohy, chilli papričky a zbytek cibule. Nakonec zalijte až do vrchu olejem, nic by nemělo trčet nad olejem! Uzavřete sklenici, dejte do tmy a chladu a čekejte zhruba týden do otevření!
0 Comments
|