KORPUS:
1,5 hrnku datlí bez pecek 1/2 hrnku kešu oříšků / mandlí 1 hrnek vloček EMCO kokos 1. NÁPLŇ 1 mascarpone datlový sirup 2. NÁPLŇ smetana ke šlehání 200 g kvalitní hořké čokolády vanilkový cukr Vločky, datle a oříšky si necháme změknout cca 2 hodiny ve vodě. Smetanu si ohřejeme a nalijeme na čokoládu. Mícháme dohladka. Poté dáme do lednice vychladit. Po dvou hodinách suroviny na korpus rozmixujeme tyčovým mixérem. Dortovou formu si lehce vymažeme a vysypeme kokosem. Hmotu naneseme do formy a dáme chladit do lednice. Na 1. náplň smícháme mascarpone s datlovým sirupem. Naneseme na korpus a opět dáme chladit. Na 2. náplň si vyšleháme čokoládovou smetanu do krásné tuhé šlehačky. Doslavíme vanilkovým cukrem. Naneseme poslední vrstvu a dáme chladit, nejlépe přes noc. Koláč můžeme posypat kokosem nebo mandlemi.
0 Comments
|