Suroviny MASO 500 g hovězího mletého masa 2 lžíce Kalamáta papadimitriou - balzamikový krém chilli 5 lístků bazalky 1 větvička rozmarýnu 1 šalotka 1 stroužek česneku 1 vejce sůl, pepř ŘEPA 1 větší červená řepa 1 lžíce Kalamáta papadimitriou - balzamikový krém chilli sůl, pepř DRESING zakysaná smetana olivový olej s chilli 3 lístky bazalky lžička kurkumy sůl a pepř DOKONČENÍ 4 domácí bulky 8 plátků sýru feta 1. HOUSKY - domácí bulky uděláme dle receptu zde. Můžeme i den předem. 2. MASO - hovězí mleté maso promícháme s balzamikovým krémem, bazalkou, rozmarýnem, přidáme vejce, šalotku a nakonec osolíme a opepříme. Takto připravené maso necháme v lednici uležet. 2. ČERVENÁ ŘEPA - červenou řepu uvaříme doměkka, nakrájíme na tenké plátky, lehce opepříme, osolíme a přidáme lžíci balzamikového krému. Necháme v lednici marinovat alespoň hodinu. 3. DRESING - na dresing si smícháme zakysanou smetanu s olivovým olejem, přidáme nakrájenou bazalku, kurkumu, osolíme a opepříme. 4. GRILOVÁNÍ - z masa si vytvoříme 4 placky, do každé uděláme prstem důlek a dáme na gril. Pečeme z každé strany cca 4 minuty (dle chuti). 5. DOKONČENÍ - bulky rozkrojíme, dáme opéct na gril a poté každou potřeme dresingem. Přidáme maso, 2 plátky sýru feta, pokapeme balzamikovým krémem a nakonec přidáme marinovanou červenou řepu. Balzamikový krém s chilli dodá burgeru zajímavou a skvělou chuť. Určitě si nezapomeňte maso pokapat po ugrilování, tím chuť balzamikového krému zvýrazníte. Doporučujeme vyzkoušet, nebudete litovat. http://papadim.com/cs/product-detail/chili-cz/ ![]()
Několik fotografií z příprav
0 Comments
Leave a Reply. |