S láskou v kuchyni
  • Domů
  • Recepty
    • Medvědí česnek
    • Polévky >
      • Polévka z pečené mrkve, petržele a česneku
      • Z pečeného květáku
      • Z červené čočky
    • Hlavní jídla >
      • Pizza
      • Burger s trhaným masem, jablečným pyré a koriandrem
      • Thai Frite Rice
      • Pikantní burger s červenou řepou
      • Čerstvé krevety
      • Burgery
      • Bramborové knedlíky s uzeným
      • Zapečená červená řepa
      • Lassagne
    • Vytvoř si sám >
      • Tomat z pečených rajčat
      • Sladká chilli omáčka
      • Sušená rajčata
      • Domácí těstoviny
      • Domácí chleba
      • Domácí housky
      • Nakládaný hermelín
    • Sladké dobroty >
      • Bábovka
      • Tvarohové knedlíky s jahodami
      • Jablečný nepečený dort
      • Čokoládovo vanilkové bábovičky
      • Nepečený čokoládový koláč
      • Rychlá třešňová bublanina
      • Mrkvové cupcake
    • Slané dobroty >
      • Cibulový quiche
  • Recenze
    • Kde se dobře najíst v Brně
    • Madeira
    • Lisabon
    • HamHam.cz
    • Druhá návštěva v Bylinky.cz
    • Návštěva Grand Cru
    • Restaurant day Zlín listopad 2016
    • Kde se dobře najíst v Praze
    • Sushi ve Slunečnici
    • Bylinky.cz
    • Garden Food Festival Zlín 2016
    • Burgerfest Napajedla
    • Garden Food Festival Olomouc 2016
    • Fresh Food Festival Brno 2016
    • Kam na pořádný Burger ve Zlíně
    • Šmakujto box
    • Kam zajít v Praze
    • Italy Trip
    • Špilberk Food Festival
    • Indie, cesta za dobrým jídlem
  • Kontakt

Domácí Pizza

Pizza

1/31/2017

0 Comments

 
Ingredience na dvě:
  • 250 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky soli 
  • půlka čerstvého droždí (20g)
  • 100 ml perlivé vody
  • 1 lžička cukru krupice
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

Na pracovní plochu si prosejeme mouku a přidáme sůl. Uděláme si důlek a do něj nalijeme trochu vody, rozdrolíme droždí a zasypeme cukrem. Vidličkou začneme rozmíchávat a postupně přidáváme mouku. Přilijeme zbytek vody a olivový olej a vše hněteme několik minut, dokud nám nevznikne krásné těsto. Zabalíme jej do potravinářské folie (nebo dáme pod utěrku) a dáme kynout (nejlépe do tepla) na 30 minut až hodinu. 

Těsto si rozdělíme na dvě části, rozválíme a uděláme si pizzu dle chuti. My máme nejraději s domácí rajčatovou omáčkou, mozzarellou a čerstvou bazalkou.

Recept na rajčatovou omáčku, kterou můžete použít jak na pizzu, tak těstoviny, najdete zde.

0 Comments

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Domů
  • Recepty
    • Medvědí česnek
    • Polévky >
      • Polévka z pečené mrkve, petržele a česneku
      • Z pečeného květáku
      • Z červené čočky
    • Hlavní jídla >
      • Pizza
      • Burger s trhaným masem, jablečným pyré a koriandrem
      • Thai Frite Rice
      • Pikantní burger s červenou řepou
      • Čerstvé krevety
      • Burgery
      • Bramborové knedlíky s uzeným
      • Zapečená červená řepa
      • Lassagne
    • Vytvoř si sám >
      • Tomat z pečených rajčat
      • Sladká chilli omáčka
      • Sušená rajčata
      • Domácí těstoviny
      • Domácí chleba
      • Domácí housky
      • Nakládaný hermelín
    • Sladké dobroty >
      • Bábovka
      • Tvarohové knedlíky s jahodami
      • Jablečný nepečený dort
      • Čokoládovo vanilkové bábovičky
      • Nepečený čokoládový koláč
      • Rychlá třešňová bublanina
      • Mrkvové cupcake
    • Slané dobroty >
      • Cibulový quiche
  • Recenze
    • Kde se dobře najíst v Brně
    • Madeira
    • Lisabon
    • HamHam.cz
    • Druhá návštěva v Bylinky.cz
    • Návštěva Grand Cru
    • Restaurant day Zlín listopad 2016
    • Kde se dobře najíst v Praze
    • Sushi ve Slunečnici
    • Bylinky.cz
    • Garden Food Festival Zlín 2016
    • Burgerfest Napajedla
    • Garden Food Festival Olomouc 2016
    • Fresh Food Festival Brno 2016
    • Kam na pořádný Burger ve Zlíně
    • Šmakujto box
    • Kam zajít v Praze
    • Italy Trip
    • Špilberk Food Festival
    • Indie, cesta za dobrým jídlem
  • Kontakt