Polévky milujeme. Především tedy z červené čočky. Tu bychom mohli jíst pořád. Když jsme ale viděli recept na polévku z pečené mrkve u holek na blogu The Taste Of Place, museli jsme ji vyzkoušet. Trochu jsme si ji pozměnili a je opravdu úžasná! Dokonce předběhla i polévku z červené čočky, což už je co říct. Tady máte recept a určitě ji vyzkoušejte, stojí za to, hlavně v chladných zimních dnech. Suroviny: 5 větších mrkví 1 velká petržel 1 hlava česneku olivový olej čerstvý nebo sušený tymián sůl a pepř 1 šalotka 1 brambor čerstvý nebo sušený zázvor 1l hověžího vývaru (můžete nahradit bujonem) malá plechovka kokosového mléka toastový chleba na krutony slanina slunečnicové semínka Mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Společně s česnekem je dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme tymián. Pečeme na 170 stupňů cca 30 min. Na olivovém oleji si osmažíme šalotku, přidáme pečenou zeleninu, brambor a zázvor. Zalijeme vývarem a necháme povařit do doby, kdy jsou brambory měkké. V tu chvíli polévku rozmixujeme dohladka. Vrátíme zpět na vařič, přidáme kokosové mléko a ještě chvíli povaříme. Mezitím si uděláme krutony a opečeme slaninu dokřupava. Polévku už jen dosolíme a opepříme. Podáváme zakapané kokosovým mlékem, krutony, slaninou a slunečnicovými semínky. ![]()
0 Comments
|