Suroviny:
80 g másla 100 g moučkového cukru 1 sáček vanilkového cukru 3 vejce 200 ml kefíru 150 g polohrubé mouky 150 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 500 g třešní vypeckovaných Postup: Troubu si rozehřejte na 170 stupňů. Máslo rozpusťte v mikrovlnce a nechte lehce vychladnout. Poté jej dejte do mísy společně s cukry, vejci a kefírem a pořádně rozšlehejte. Do mísy prosejte obě mouky a prášek do pečiva a dobře promíchejte. Vmíchejte třešně, ale pár si jich nechte bokem. Vyložte si formu pečícím papírem, já používám kulatou dortovou. Těsto vlijte do formy a nahoře posypte zbytkem třešní. Pečte zhruba 45 minut. TIP: - pokud se třešně v těstě propadají, obalte je v mouce - pečte v dortové vysoké formě, bublanina bude krásně nadýchaná, lepší jak na plechu - pokud bude bublanina na povrchu zlatavá a uvnitř syrová, přikryjte ji alobalem a že je opravdu hotová poznáte, když do ní píchnete špejlí a vyndáte ji suchou
0 Comments
|