Je neděle 7.června 2015 a my nasedáme do auta a vyrážíme směr Brno na Špilberk Food Festival. Akce plná jídla, skvělého vína a živé hudby. Po příjezdu jsme měli sice menší problémy se zaparkováním, ale nakonec jsme vyšlapali kopec a jsme nahoře, na snad nejkrásnějším místě v Brně, ten výhled je božský! Na místě dostáváme ke vstupence 10 Florénů, což je festivalová měna (1 florén = 25 Kč). a mapu, kde najdete všechny skvělé restaurace, které na festivalu vaří. A hned přichází dilema, které jídlo ochutnáme, jelikož těch dobrot je tady šílené množství!! Jako první u nás vítězí samozřejmě hamburger, ale po zakousnutí nás čeká mírné zklamání. Bulka příliš obří a maso pidi a celkově žádná ohromující chuť. Neva, snad to bude příště lepší. Naše další zastávka je také jasný cíl. Jako milovníci cupcaků musíme ochutnat i jeden od MY FOOD. Byl to Anglický cupcake Earl Grey se šlehaným sýrem a mátovým cukrem. Ten mátový cukr byl úžasný, ale těsto jsme si představovali jiné než jen plno rozinek. Škoda. Náš další výběr padl na restauraci Ristorance Piazza, kde nám na první pohled padl do oka tuňák, kterého jsme nikdy ještě neochutnali, takže byl jasnou volbou. Konkrétní název byl Filet z tuňáka v sezamové krustě na květákové panna cottě s mátou a pikantní višňovou omáčkou. Pohled na toto jídlo byl božský, ale po ochutnání, ano budeme se opakovat, ale opět to nebyl ten správný výběr. On asi pro jiné lidi byl tuňák úžasný, ale nám bohužel nezachutnal. Panna cotta z květáku nezaujala naše chuťové buňky, ale alespoň jsme ochutnali! Poté jsme se vrátili ke stánku se spotřebiči Catler, kde jsme si dali burger. Tentokrát jsme zvolili grilovanou tresku s pyré z červené řepy a marinovaných brusinek. To jsme si pochutnali! Treska se rozpadala, řepa byla skvělá! U stánku jsme ještě chvíli zůstali, když jsme uviděli něco kouřícího. Byl to kouřící jablečný fresh se skořicovým bourbounem podávaný v plechovce se suchým ledem. Ach bože, to byla osvěžující dobrota. Navíc jsme dostali od hodného pána kafíčko :) Když jsme se koukali do mapky restaurací, kam půjdeme dál, chtěli jsme dát ještě druhou šanci nějakému burgeru. Nejvíc nás zaujal černý burger, i když některé mohla ta černá barva odradit, byl moc super! Černý je díky sépiovému barvivu. Jinak byl z japonského hovězího s wasabi majonézou. Celý areál jsme si prošli asi 4x, takže jsme 4x šli kolem stánku s hermelínem, kde každého lákali na grilovaný hermelín za 1 Florén. Takže i my, když jsme byli znovu osloveni, ať si jeden dáme, jsme tedy podlehli a už nám jeden ležel na talířku. Měli jsme s farmářskýma bylinkama a byl jak jinak než mňam. A blížíme se ke konci. Ano to nejlepší se má nechat na konec, takže vám představujeme naši vítěznou restauraci s nejvíc úžasným jídlem! Tradáá je to Restaurant Valoria, kde jsme si dali dechberoucí pikantní thajskou polévku s grilovanými krevetami a paštiku z husích jater s portským vínem a hroznovým chutney. Naše chuťové buňky křičely ještě, ale bohužel břicha byla úplně plná, takže více dobrot z této restaurace jsme neochutnali. Každopádně VELICE doporučujeme, až budete mít cestu do Brna a větší finanční obnos v kapse, navštivte ji. Tímto jsme na konci našeho festivalového výletu. Každému, kdo je milovník dobrých jídel tenhle festival doporučujeme. Nejen že ta jídla jsou skvělá a asi jen tak někde některá neochutnáte, ale také ten výhled na celé Brno a u toho pít skvělé víno je božské.
Jen si připravte více peněz, pokud chcete ochutnat více jídel. Jednou ročně se přece můžeme plácnout přes kapsu :)
0 Comments
|