Suroviny:
1 kg cherry rajčátek (nejlépe ta oválná) olivový olej balzamikový ocet třtinový cukr 4 stroužky česneku sušený tymián svazek čerstvého tymiánu (není nutně potřeba) Postup: Troubu předehřejte na 90 °C. Rajčátka podélně rozřízněte a vedle sebe naskládejte na plech na pečící papír řezem nahoru. Dle chuti pokapejte olivovým olejem, balzamikovým octem, posypte cukrem a česnekem a nakonec přidejte i veškerý tymián. Dejte do trouby a buďte trpěliví, péct budete muset alespoň 4 hodiny, ale raději troubu hlídejte! Rajčátka nechte pak dobře vychladnout. Nakonec dejte do skleničky a zalijte nejlépe kvalitním olivovým olejem až do vrchu, aby netrčela. Zavřete a po otevření skladujte v lednici.
0 Comments
|