Už snad několik let si poctivě chodím každý měsíc do Albertu pro Magazín Albert, kde je vždy spousta úžasných receptů. Tato polévka mě zaujala jako první v listopadovém čísle, tak jsem ji ihned zkusila a musím říct, že je skvělá, rychlá, jednoduchá a pro podzimní dny jako stvořená. Ochutnejte i Vy. Suroviny: 1 květák 3 stroužky česneku lžíce červené papriky lžíce másla 2 mrkve 1 pórek 1,5 l zeleninového vývaru 2 Lžíce olivového oleje sůl a pepř čerstvá bazalka Květák rozdělíme na růžičky, přidáme česnek, zakapeme olivovým olejem a posypeme červenou paprikou. Dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme cca 30minut. Na másle orestujeme mrkev a pórek, zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí. Poté přidáme 3/4 pečeného květáku a česnek. Polévku rozmixujeme. Osolíme, opepříme a přidáme zbytek květáku. Nakonec ozdobíme lístky bazalky. A je to! Jak snadné. ![]()
0 Comments
Leave a Reply. |