![]() Suroviny: • 6 menších řep • 15 dkg nivy (doporučuji nějaký slanější sýr) • hrst vlašských ořechů • sůl, pepř • olivový olej • med • oregano Postup: Červenou řepu nemá nikdo moc v lásce, pamatujeme si ji ze školní jídelny, kde nás ji nutili jíst. Ale až ochutnáte řepu na tento způsob, určitě si ji zamilujete. Chuť řepy, slaného sýra a sladkého medu je prostě úžasná. Nejprve uvařte řepu, já vařím vždy i se slupkou, potom jde lehce oloupat (nejlépe ještě teplá). Nechte vychladnout a nakrájejte na tenké plátky. Pekáček si lehce vytřete olejem a začněte skládat plátky řepy. Každou řadu vždy osolte, opepřete a posypte oreganem. Na to rozdrobte sýr a posekané ořechy. Nakonec každou řadu pokapejte olivovým olejem a medem. Takto udělejte další dvě řady (nebo na kolik vám řepa vyjde). Nahoře byste měli nechat ořechy a sýr. Dejte zapéct na 180 °C než se řepa opeče. A pak už se do téhle dobroty pusťte. ![]()
0 Comments
Leave a Reply. |